Project van den Tol

Bij het project van den Tol in Stad aan ’t Haringvliet hebben we vier moderne bewaarcellen opgeleverd bij de bouw van een nieuwe schuur. Deze cellen zijn ontworpen voor kistenopslag met een totale capaciteit van 1680 kisten. Om de bewaring van aardappelen en uien te optimaliseren, installeerden we een koelinstallatie die gebruikmaakt van het natuurlijke koudemiddel CO2. Deze keuze voor CO2 als koudemiddel is niet alleen milieuvriendelijk, maar voldoet ook aan de strenge normen van de Energie-investeringsaftrek (EIA), wat aanzienlijke financiële voordelen opleverde voor het project.

De bewaarcellen zijn voorzien van een blaassysteem. De capaciteit van dit systeem maakt het mogelijk om snel groene uien te drogen en vervolgens de kwaliteit optimaal te behouden via het koel- en bewaarsysteem. Het geheel wordt aangestuurd door de centrale bewaarcomputer. Deze combinatie van technologieën garandeert dat de producten onder de best mogelijke omstandigheden worden opgeslagen, waardoor hun kwaliteit en houdbaarheid worden gemaximaliseerd.

Een ander belangrijk aspect van dit project is de focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie. De toepassing van CO2 als koudemiddel draagt bij aan een lagere milieu-impact in vergelijking met traditionele koelmiddelen. Daarnaast is het blaassysteem voorzien van energiezuinige ventilatoren van het type EC. Dit allen leidt niet alleen tot een aanzienlijke energiebesparing, maar ook tot lagere operationele kosten.

Het project van den Tol in Stad aan ’t Haringvliet weerspiegelt onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid in de agrarische sector. Door het gebruik van geavanceerde technologieën en milieuvriendelijke oplossingen, bieden we een moderne en effectieve aanpak voor de opslag van agrarische producten. Dit project is een voorbeeld van hoe we door middel van innovatie en technologische vooruitgang kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de landbouwindustrie. Met deze nieuwe schuur en geavanceerde bewaarcellen zijn we in staat om de versheid en kwaliteit van aardappelen en uien gedurende langere periodes te waarborgen, wat essentieel is voor de markt en de consument.