Project Koomans van den Dries

Bij het project Koomans van den Dries in Fijnaart hebben we een bestaande schuur met twee bewaarcellen volledig geüpgraded. De bewaarcellen zijn geschikt voor het opslaan van 660 kisten per cel. We hebben een moderne koelinstallatie geïnstalleerd die gebruikmaakt van het natuurlijke koudemiddel CO2. Dit vervangt de oude freon installatie en biedt een milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossing. De installatie voldoet aan de eisen van de Energie-investeringsaftrek (EIA), wat extra financiële voordelen oplevert.

De schuur is niet voorzien van een druk- of ventilatiewand. Dit betekent dat onze installatie verantwoordelijk is voor de volledige luchthuishouding binnen de cellen. Dit is cruciaal voor het behoud van de kwaliteit van de opgeslagen producten.

De nieuwe koelinstallatie is specifiek ontworpen om de bewaarcellen geschikt te maken voor de opslag van aardappelen en peen. Door de nauwkeurige controle van de luchthuishouding en temperatuur, kunnen deze gewassen onder optimale omstandigheden worden bewaard, wat hun kwaliteit en houdbaarheid ten goede komt. Het project Koomans van den Dries in Fijnaart toont onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid. Door de juiste keuze van luchtkoelers te selecteren, streven we naar minimale uitdroging en maximale productkwaliteit. In combinatie met CO2 koeling en warmterecuperatie hebben we een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing geboden die bijdraagt aan de optimale bewaring van agrarische producten.